Champions League

Dåså nu var äntligen gruppspelet över i Champions League och allt gick väl som väntat. Det var ju i alla fall inga jätteöveraskningar. Jag menar det var ju ingen chock att pool åkte ut när man inte förstärker efter att Alonso försvinner, visst aquilani men hej skadedrabbad, och har en manager som FSW. Benayoun har varit skitbra i höst men antingen byts han in och dominerar eller så dominerar han och byts ut. Skumt tycker jag.

De lagen som är kvar är som säkert många vet:

Manchester United
Chelsea
Arsenal
Real Madrid
Barcelona
Sevilla
Bayern München
Stuttgart
Milan
Inter
Fiorentina
Lyon
Bordeaux
Porto
CSKA Moskva
Olympiakos

Den 18:e december lottas åttondelsfinalerna och vägen mot finalen i Madrid den 22:a maj börjar.

Den jobbigaste lottningen som något lag kan få är att möta United eller Chelski för dom är så mycket tungre än alla andra lag att möta. United visade på en sjuk bredd i tisdags när de slog de tyska mästarna med 3-1 med 14 spelare skadade varav åtta försvarare. Ett mittlås av centrala mittfältare och ändå ett mycket bra försvarspel visar på extrema kunskaper. Chelski i sin tur är alltid tunga att möta. Trots att de spelar utan kantspel på mittfältet är deras centrala mittfältare så bra att det lag de möter måste flytta in alla sina mittfältare centralt för attt kunna hålla koll på Essien & Co.

Sen kommer det ju vara helt sjuk hysteri om Barcelona eftersom Zlatan spelar där och han är svensk. Undrar när folk ska tröttna på att skriva om Zlatan egentligen...

Uppstickaren som jag tror kan gå långt är Bordeaux för de har sett riktigt bra ut under hösten i CL. De tog ju 16 av 18 möjliga poäng vilket är mycket starkt med Bayern München, Juventus och Maccabi Haifa i gruppen.

Menmen den som lever får se!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0