Störtskön!

Måste slänga upp den här videon jag hittade på youtube nyss! Skitkul! :D


Vill ha snö!

Helgen tänker jag inte nämna, den blev så förbannat dålig så usch bara!

Nu börjar min abstinens sätta in ordentligt igen, det MÅSTE komma snö snart. Jag vill åka skidor! Det drar i benen när man går på jobbet och ser alla skidor och pjäxor och stavar och hjälmar och för att göra det hela värre har vi alltid nån skidfilm rullandes på tvn också. Det gör ont. Och dum är ju jag som satte mig med Simon häromdagen och kollade på bilder på tidigare års resor till Österrike, som om det skulle hjälpa. Längtan till snön och skidbackarna blev bara större! Som tur är blir det en sväng upp till Lindvallen redan i början av December och vad det ska bli skönt! Även om det är Sverige och inte de bästa backarna så är det i alla fall skidåkning och så ska jag få testa massa olika skidor med så det gör det skitkul.

Men jag tänkte att jag lägger upp några av bilder som jag och Simon satt och kollade på. Vill man inte till Alperna när man ser dom tkr jag man är lite skum. NJUT!


Carl flygerLars hopparCarl med maskSkugga i snöSolBergFolketArvid flygerJagMoln

Jägermeister

Usch vad det kryper i benen bara jag ser några av dom där. Vill åka nu! Abstinens!


Vendredi

Ledig även idag men idag har jag inte bara suttit framför datorn som jag brukar. I förmiddags var jag i Mjölby en sväng och handlade och när jag kom hem blev det att laga mat direkt. Efter det blev det dock en stund framför datorn. Kollade på Jeff Dunhams nya tv-serie där han gör lite småsketcher med sina dockor och så letade jag lite efter en ny router. Fick nämligen brev från försäkringsbolaget om att jag får lite pengar för min knäskada i somras och det är ju inget roligt att spara! Menmen jag satt iaf inte vid datorn så länge för jag var tvungen att dammsuga huset och det tar ju sin lilla tid. Nu ikväll har jag varit i idrottshallen i Väderstad och spelat fotboll, innefotboll är så jäkla roligt! Kom hem precis nu så jag hann se att Niklas åkte ur Idol. Var riktigt kul med tjejerna som blev helt galna när Jihde sa hans namn. Hoppade omkring och slog på varandra. Hahaha. Det kallar jag engagemang! Typ som den där Palm förra året, usch.

Nu tror jag att jag ska se nån film, kanske Public Enemies eller The Taking of Pelham 1,2,3. Får se.

Föresten Melissa Horns nya album är rätt bra faktiskt. Lyssna! :) http://open.spotify.com/album/1YecbRHvwtF6mu08slHB31

Här är en rätt kul grej med. Jag brukar aldrig ha svårt att förstå engelska men här får man verkligen koncentrera sig!


Ha det bra!

Tantrum

Ny kväll med Champions League idag och det är alltid trevligt även om den här omgångens viktiga match spelas imorn. Sitter och kollar på FC Badboll - Olympique Lyonnais just nu och Lyon känns faktiskt ganska heta. Man borde kanske spelat en peng på dem. Kul att både Barcelona och Inter ligger under i skrivandets tid föresten!

Dagen har varit riktigt lugn. Inget jobb idag så istället har det kollats på mycket serier, nästan alla dom nya avsnitten som kom idag var riktigt bra! Nån som har sett en läsk som heter Tantrum i Sverige? I såna fall skulle jag vilja veta var så jag kan köpa den. Kolla på nya How I Met Your Mother så vet ni varför! Såg även Roast på Berns från igår och vem fasen var hon den där Frode eller vad hon hette? Helt dum i huvet verkade hon! Inte rolig nånstans och jag stängde nästan av efter att hon hade babblat en stund. Men som tur var får dom ju inte prata så länge så jag stog ut. Tyckte dock han Fredrik Andersson var riktigt kul, skön kille!

Satt även en stund förut och hjälpte mamma och pappa att komma på frågor till en tipspromenad i helgen men mina frågor dög inte. Jag tyckte dom skulle fråga hur stor accelerationen vid fritt fall är i Sverige men det var tydligen för svårt. Då föreslog jag att dom skulle fråga om ljusets hastighet i vakuum men det var för svårt det med tyckte dom och sen dög inte ens hur stor elementarladdningen är och struntade jag i att hjälpa dom för det blev inget kul.

Fan nu gjorde badbollarna 1-0 och btw har Inter hunnit utjämna i Milano nae fan för Dynamo gjorde 2-1 nu! Aja får se hur det slutar, jäkla Arsenal leder tydligen också.

Imorn blir det jobb hela eftermiddan sen käk med folket på jobb efteråt så jag missar United och det känns inte underbart men får fixa nån slags live-uppdatering. Dom spelar i Moskva mot CSKA och jag satt förut och kollade på ett klipp med fina bilder från United senaste besök i Moskva. Låter klippet avsluta dagens inlägg. NJUT!




Badboll :)

Då var det söndag igen, tycker veckorna går ganska fort nu faktiskt. Snart är det väl jul och grejer.
Helgen har varit helt okej. I fredags var det lugnt. På eftermiddagen var jag i Vadstena hos mormor en stund och sen på kvällen satt jag hemma och försökte ta mig igenom filmen Looking For Eric men jävlar vad dålig den var. Enda som var bra i filmen var de korta sekvenserna man fick se från United-matcher när Cantona spelade, då var det gåshud.

Igår till skillnad var det full fart. Jobbade 10-13 och det var inte många lugna stunder i butiken, väldigt mycket kunder för att vara såhär tidigt på säsongen. Kul! Efter jobbet åkte jag till hem och spelade match mot Väderstad. Det var årets a-lag mot spelare som har spelat i VIK tidigare. Kan säg att vårat lag torskade men vi hade bara fyra spelare som fortfarande är aktiva. Resten var av det äldre gardet och inte i sitt livs form. Men men efter matchen gick vi vidare till klubblokalen och käkade tacos och såg på fotboll. Sunderland-Liverpool så jag var inte helnöjd men Sunderland vann ju och deras mål var ju ganska komiskt så det blev ganska kul ändå.

Det är ju extra kul att det är ett poolmärke på badbollen och att det är en scouser som slår in den på planen. Hahaha! Läste dock i Peter Wennmans krönika på aftonbladet att målet borde dömts bort men det visste ju inte domarn så och så långe det inte händer United är det kul.

Vi blev kvar i klubblokalen till niotiden då skjutsade jag in mina bröder och några till till Mjölby. Kvällen avslutades med att jag och Simon satt och såg Ica Age 3. Den är faktiskt riktigt kul ibland och roligaste är nog när dem har en flygödla som stridsplan.

Idag har jag inte gjort mycket bara typ ätit och suttit vid datorn. Får se om jag kommer härifrån idag och gör nåt vettigt men tror det kan vara ganska höga odds på det. Borde väl kunna hitta nåt bättre att göra!
Aja, ha det bra!

Skidor, Selma och Sverige

Igår var det fullt upp så hann tyvärr inte skriva här. Redan klockan 7 åkte vi härifrån och var i Jönköping på mässan strax innan 8. Började med lite frukost och sedan blev det allmän information om trender följt av information om merförsäljningsprodukter. Sen traskade vi ner till montrarna och började prata med säljarna. Man fick väldigt mycket information eftersom de gick igenom varje produkt som vi ska få in från dem, allt från skidor till ryggskydd till strumpor, och en del fastnade väl men det kommer bli en hel del repetition. Det var en skida som jag såg som var riktigt speciell. Den hade 140 mm i midjemått vilket är väldigt ovanligt eftrsom de flesta skidor ligger mellan 65-80 mm men det kommer mer och mer bredare skidor.

Jag kom hem från mässan runt halv sju och då bar det av hem till Erik och Sofia för att kolla på deras nya katt, Selma. Vad det nu är för namn på en katt. Det är en liten perser och pälsen är nog nästan bredare än vad katten är just nu men hon var kul för hon var riktigt bråkig.


Där är hon den lilla bråkstaken!

När jag kom hem blev det bara att sätta sig framför tv:n och kolla på Sverige-Albanien. Tycker inte Sverige var alls lika bra som dom var mot Danmark men ändå lyckades dom göra fyra mål. Tyckte för övrigt att det var kul att se att Zlatan inte vågar nicka. Kolla på Albaniens mål, då slänger han upp foten istället för att bara kliva in och nicka bort bollen. Sen i en situation i Albaniens straffområde när bollen kommer till Zlatan när han står på målområdeslinjen. Då tar han ner bollen och sumpar målchansen istället för att nicka dit bollen lite enkelt. Skumt! En annan sak som var skum var att Markus Berg inte fick spela från start, typiskt Lagerbäck! Ta in en spelare som var så skadad i lördags att han inte ens kunde vara med på bänken och spela honom från start. Killen hade ju lite mer rutin än Berg liksom, suck! Berg visade ju direkt när han kom in, istället för en på nytt skadad Elmander (ironiskt?), att han borde spelat från start. Ett mål och en assist inom typ en kvart är ju ganska bra. Men men nu är Lagerbäcks dagar över och nu kanske vi kan få ett landslag som vågar lite mer, skulle absolut inte vara fel.

Det var igår det. Idag har det varit lugnt igen men ska väl ta tag i saker och ting snart och städa lite, dammsuga och så. Senare blir det en sväng till City Gross med pappa för att handla till på lördag då VIK har sin avslutning för iår och jag ska för första gången i mitt liv spela mot VIK. Kul! Får se om det även blir en sväng i spåret ikväll, beror på om det hinns med.

Det var väl allt för nu.
Ha det bra!


Serier

Har varit en himla oproduktiv dag det här. Gick upp nån gång på förmiddagen och det första jag gjorde var att se till att jag fick hem dagens skörd av tv-serier. Tisdagar är väldigt bra på så sätt att det kommer fyra bra serier Two and a Half Men, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory och One Tree Hill. Dagens bästa tycker jag nog var Two and a Half Men, dom andra var inte lika roliga som vanligt. Fast One Tre Hill ska ju inte va roligt men tycker att den serien har gått ner sig sen den nya säsongen började, inte samma sak nu när huvudpersonen inte är med mer. I How I Met Your Mother borde Barney va som han var i de första säsongerna när han sprang omkring och sa "Suit up!", "Legendary!" och Awesome!" hela tiden och levde efter "The Bro Code". Det känns inte som Barney nu, han är ju i ett förhållande liksom men får ju se vad som händer nu. Han verkade inse vad han höll på med i dagens avsnitt. Här är ett helt legendary klipp med Barney som han ska va!



Föresten The Big Bang Theory brukar vara extremt roligt men idag dippade det lite. Men bara lite. Sheldon är så jäkla bra, saknar helt social kompetens men är sjukt smart. Det bästa i dagens avsnitt var när han var och jobbade, han stog och stirrade på en tavla med en uträkning i några timmar och så kommer Raj med lösningen. Stackaren blev helt knäckt!

Aja tur att man har serier ibland när man inte har mycket annat att göra. Andra saker som jag gjort idag är lagat mat, lyckades göra egna köttbullar! Är riktigt nöjd över det faktiskt. Sen så har jag varit ute en sväng i spåret och sprungit med Simon.

Kvällen kommer avrundas med senaste numret av Åka Skidor. Imorn bär det av på mässa i Jönköping så man får träffa alla skidleverantörerna, ska bli roligt!
Ha det bra!

Jobb :)

Tycker allt jag har det ganska bra. Vet många som säger typ "Fan jag måste jobba imorn" osv men jag tycker faktiskt det är kul på jobbet. Jag jobbar på Jockes Alpinservice och får hålla på med saker som har med skidåkning att göra hela tiden och det är skitkul! T.ex. idag har jag fått packa upp nya Fisher-skidor och fixat med bindningarna till dom och så. Lika spännande vaje gång man får upp en skida, vissa är riktigt snygga och ser riktigt bra ut att åka på, man vill bara testa dom direkt. Men det får vänta till början av december då det blir en sväng upp till Lindvallen på skidprovarhelg. Satt föresten och kollade igenom Head's produktguide och hittade ett par skidor som verkar väldigt häftiga att åka på, Head Chip 66 heter dom. Skidans styvhet ändras beroende på hur man åker. Åker man fort och aggressivt blir skidan hårdare och aggressivare den med. Andra skidor som det kommer bli att testa är bl.a. nån i Dynastar Speed-serien och Head Super Shape Magnum.
När jag ändå är inne och pratar om skidor kan jag ju länka till en film jag såg idag, man blir ju så sjukt avundsjuk.

http://www.freeride.se/video/ramundberget-7-oktober/

Tänk om man bodde så man fick åka redan nu!

Förutom jobbet har min dag varit ganska lugn. Tog en löprunda med Simon förut och sen blev det lite tacos till kvällsmat. Just nu sitter jag mest och funderar på om jag ska orka slänga på en film och i så fall vilken. Förslag?

Aja får se hur det blir. Räcker med skrivandet för nu tycker jag i alla fall.
Ha det bra!

Ny blogg

Känns som bloggar poppar upp lite överallt just nu och ibland är det ju kul att följa strömmen så jag fixade till en jag med. Kanske är nån som vet att jag hade en tidigare men den är nu borta, tyckte den blev lite förlegad. Här kommer jag skriva om lite vad som helst, beroende på vad snurrar i skallen just då.  För dagen är det mycket fotboll i tankarna fast det är ingen ovanlighet. Speciellt inte dagen efter full VM-kvalomgång.

 

Gårdagens största skräll var väl att Cypern lyckades ta tre pinnar mot Bulgarien och att Ukraina slog England. Det är ju dock förståerligt att England fick stryk eftersom dom fick sin målvakt utvisad efter en kvart. Men sättet han blev utvisad på tycker jag är ett fel i fotbollens regelbok. Att både ge straff och visa ut målvakten när målvakten fäller en spelare i straffområdet är fel. Det blir liksom en dubbel bestraffning vilket jag anser är fel. Döm straff och ge målvakten ett gult kort istället!

 

Sveriges match då, riktigt bra för att vara Sverige tycker jag. Jag tror aldrig jag sett Zlatan göra en bättre match än vad han gjorde igår. Nästan alla bollar som kom upp mot honom lyckades han på nåt sätt påverka. Han tog ner, skarvade vidare eller spelade tillbaka på ett och oftast med bra resultat. Tyckte han liknade Drogba väldigt mycket i spelet, synd bara att Henke inte är den spjutspetsen som borde spelat där bredvid igår. Elmander eller Berg tror jag hade funkat riktigt bra igår med deras mer raka spelstil mot mål.
Att sen Sverige spelar med avdankade spelare som Anders Svensson och Mikeal Nilsson som allmänt förstör det mesta gör ingenting bättre men nu när Lagerbäck avgår kanske det finns en möjlighet för det svenska landslaget att få in lite nya unga spelare så laget utvecklas. Möjligheten att överaska kanske till och med tillkommer.
Att Jörgen Lennartsson ska ta klivet upp från u21-landslaget ser jag som en självklarhet. Alla vet ju hur han lyckades i EM i somras och hans attraktiva anfallsfotboll tror jag skulle vara jättebra för A-landslaget.

 

Där blev det ju i alla fall lite fotbollsreflektioner men jag ska väl inte uttråka med mer för inlägget känns ganska långt nu.

Får se när nästa inlägg kommer, kanske imorn, kanske tidigare, kanske senare.

Ha det bra!


RSS 2.0